Op de fiets of met de ATB het gebied in...

Wie van fietsen houdt, houdt van het Dwingelderveld. Vele tientallen kilometers fietspad, schelpenpaden, betonpaden en asfaltpaden staan garant voor veel fietsplezier.

Fietsers raken niet gauw uitgekeken in het gebied, dat wordt doorsneden door vele fietspaden…

Download fietsroute van 30 km

Er is een fietsroute van 30 kilometer uitgezet die u langs vele markante punten in het gebied leidt. Zoals het Holtveen, de radiotelescoop, Theehuys Anserdennen, de vogelobservatiewand en de vogelkijkhut aan de Davidsplassen, en nog veel meer. De (gratis) fietsroute is verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, maar u kunt de route ook hier downloaden.

Fietsroute ANWB van 36 km vanuit Spier

In 2014 besteedde de Kampioen van de ANWB aandacht aan het Nationaal Park Dwingelderveld. "Onbekend maakt onbemind, luidt het gezegde. Maar Nationaal Park Dwingelderveld heeft álles in zich om je verliefd te laten worden." En zo is het maar net. Het artikel is te vinden op de site van de ANWB. klik hier voor een directe link naar de Holtveenroute (pdf bestand)

Download 23 km-route voor ATB-ers 

In het Dwingelderveld zijn ook ATB-ers welkom. Download hier de plattegrond van de route, die ongeveer 23 kilometer lang is.

Kijk ook eens op de website van de Stichting Peter Nijhoffpad voor een wandel- en een fietsarrangement in de regio Zuidwest-Drenthe.

Deel deze pagina