OMGEVING

Vakantie rond het Dwingelderveld is genieten van:

  • stilte, rust en ruimte
  • uitgestrekte heide en prachtige bossen
  • fietsen, wandelen, picknicken en zwemmen
  • mountainbiken, skaten, nordic walking, letterboxen
  • kunst, archeologie en cultuur

Het Nationaal Park Dwingelderveld

Neem wandelschoenen en laarzen mee want, ... het Nationaal Park Dwingelderveld kan het best te voet of per fiets verkend te worden. Er zijn oneindig veel routes die u meenemen op een reis door grasland, heide en bos. Verbaas u over de schoonheid van brink- en esdorpen, weidelandschap met houtwallen, over zand-, klinker- en schelpenpaden. Werkelijk uren wandelen zonder een auto tegen te komen!

Klik hier voor meer informatie over het park en activiteiten

Activiteiten

Bezoek bijvoorbeeld het bezoekerscentrum van Natuur Monumenten of geniet van de absolute rust tijdens een kop koffie bij het theehuys Anserdennen. Onopgemerkt gluren vanuit de verschillende vogelobservatieposten. Vele soorten vogels, roffelende spechten, kwetterende vinken, indrukwekkende roofvogels, ree├źn, vossen, vlinders (meer dan veertig soorten kleurige fladderaars) en... teveel om op te noemen. Kom en beleef het!

Bij het beheren van het natuurgebied wordt er gebruik gemaakt van dieren; zo grazen er runderen en twee schaapskuddes van zo'n 500 schapen. Bij een tocht over de heide kunt u ze van verre zien en een praatje maken met de Herder.

Er zijn openluchtzwembaden in Dwingeloo en Ruinen.

DE HEIDE

DE SCHAAPSKUDDE

DE SCHAAPSKUDDE

ALLES OVER ANSEN

RECREATIEPLAS HET BLAUWE MEER

Het Blauwe Meer

Recreatieplas Het Blauwe Meer is een klein natuurgebied in de omgeving van Dwingeloo. Het is een onderdeel van het Leggelderveld. Het meer is gevormd door de zandwinning van steenfabriek Albino en heeft vaak een mooie blauwe kleur van het mineraal glauconiet. In de zomermaanden wordt er veel in de recreatieplas gezwommen. In andere perioden is het een aantrekkelijk gebied om te wandelen en te fietsen.

GOLF

Golfclub Havelte

Een kwartier rijden vanaf Ansen.

Deel deze pagina